Forum sojuszu z gry Ikariam
Administrator
Panie i Panowie...
cieszę się, ze nas przybywa z dnia na dzień, oznacza to, że rośniemy w siłę i idziemy w górę w rankingu, ale...
ilość jest ważna tylko w przypadku dobrego zrozumienia się i koordynacji. Musimy być zgrani i mieć dobrze rozwiniętą gospodarkę i wojsko, żeby w razie ataku wroga móc obronić kogoś z naszych, lub nawet siebie samego.
Będziemy niebawem organizować grupę wojowników, którzy będą mieli właśnie na celu obronę członków naszego sojuszu, czyli nas wszystkich:-) Druga grupa będzie w EKO i będzie żyła sobie spokojnie, ale będzie musiała pomagać wojownikom surowcami tzn siarka i drewno - na regenerację wojska :-)
Chcę żebyscie wiedzieli, że bardziej mi zależy na mniejszej, ale bardziej zgranej grupie, niż odwrotnie.
Pozdrawiam i czekam na jakieś pomysły z Waszej strony na odpowiednim do tego temacie na forum - pablos1571
pablos dobre slowa, ale my tez z eko powinnismy sie zaopatrzyc w armie bo nigdy nic nie wiadomo giedy wrog nas zaatakuje...
a to zbyt mile nie jest tracic surke
wiecie... roznie to bywa ale na wszelki wypadek sie ubezpieczylem... w AIG ponoc dobrzy sa...
ale no coz kilka statkow (jakies 8) i troche wojska (ok. 20) powinno wystrczyc do obrony moim zdaniem (mury poziomu jakiegos 6)...
heh jestem ciekaw czy ktos sprobuje zaatakowac...
Administrator
Dobrze Panie i Panowie, każdy musi miec jakąś flotę i wojsko na swoją obronę, gdy to będzie za mało reszta idzie z odsieczą. Myslę, że po 5-8 balist na wioskę wystarczy chwilowo i kilkunastu hopci, trzeba pamiętac, że utrzymanie woja zabiera trochę kasy, a na tym początkowym poziomie gry będzie nam ona bardziej potrzebna do czegoś innego :-) pozdrawiam - pablos1571
wiesz nikt nie chce sie chwalic dokladna lb wojska... bo czasem bysmy mogli sie obrocic przeciwko niemu (ale tak nie jest) i niezbyt milo by bylo...
a ja powiem tyle że nie zamierzam się bawić w armię gdyż mam rozbudowany port handlowy na 1 poziomie i max ile mogą mi zabrać to 300 surowców no i kasa , więc mam to gdzieś ile razy mnie zaatakują , zbyt dużo nie zdobędą , a jeśli chodzi o wysyłanie surowców to trochę trwa ale wiem że nic się przez noc nie wydarzy
właśnie trochę ja ostatnio na (MY) gdzie mam najpotężniejszą armię ze wszystkich kont to zbierałem złoto w wysokości 100 000 za każdy atak , no a jeśli chodzi o mój rekord łupów za 1 razem zdobyłem 36 okrętów
surowców